Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Pakastekuivatut marjat – namia kehollesi

Minnie&Chico syntyi aikoinaan omasta intohimostani vaatia parempaa. Rakastin suklaata, mutta niiden ainesosaluettelot ärsytti. Mikäli sinä olet etsimässä intohimoisesti parempia vaihtoehtoja nautiskeluun niin olet oikeassa paikassa!

Perinteisten suklaakonvehdeissa käytettyjen raaka-aineiden sijaan käytän Minnie&Chicon suklaatuotteissa luonnon raaka-aineita ja afrodisia superfoodeja, kuten pakastekuivattuja marjoja.

Tiesitkö? Pakastekuivattujen marjojen ansiosta yksi Minnie&Chicon suklaakonvehti (11g) voi sisältää jopa 6g tuoretta marjaa!

Minnie And Chico Luksus Suklaakonvehdit Blue Gem 1920x1080
A Blue Gem – sisältää pohjolan pakastekuivattua mustikkaa

Olet varmasti kuullut lapsena ensimmäinen kerran miten terveellisiä marjat ovat. Marjat ovat luonnon omia karkkeja ja superfoodeja, jonka vuoksi käytämme niitä Minnie&Chicon suklaatuotteissa.

Tuoreiden ja maukkaiden marjojen saaminen ympäri vuoden on kuitenkin mahdotonta. Lisäksi tuoreet marjat säilyvät vain lyhyen aikaa, jonka vuoksi niitä ei voi käyttää suklaakonvehtien täytteenä.

Pakastekuivatut marjat ehdottomasti paras tapa nauttia marjoja silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla. Pakastekuivauksessa marja ei menetä sisältämiään aktiiviaineita, joten saat marjojen hyväätekevät aktiiviaineet käyttöösi.

Tutustu alla olevasta postauksesta:

  • Mitä pakastekuivaus on ja mitä siinä tapahtuu?
  • Miksi pakastekuivatut marjat ovat täydellistä herkkua?
  • Miten on mahdollista, että yksi 11g konvehti sisältää 6g marjaa?
  • Miten nauttia pakastekuivattuja marjoja (suklaan kanssa!) ?

Lue myös miksi raakasuklaa tekee hyvää sinulle.

Pakastekuivattu Mansikka Minnie&Chico
Pakastekuivattu mansikkajauhe

Tiesitkö? Pakastekuivaus on Inkojen kehittämä menetelmä 1400-luvulta. Inkojen piti taittaa pitkiä matkoja, jonka vuoksi he tarvitsivat suuria määriä hyvin säilyviä ja ravitsevia ruokia.

Inkat hyödynsivät lämpimiä päiviä ja pakkasöitä jäädyttääkseen ja lämmittääkseen perunoita, jonka jälkeen polkivat niitä paljain jaloin poistaakseen nahat ja nesteet. Menetelmän ansiosta perunat säilyivät syömiskelpoisena jopa vuosikymmenen ajan!

Inkojen kehittämä menetelmä toimii pohjana nykyiselle elintarviketeollisuuden käyttämälle pakastekuivaukselle.

Mitä pakastekuivauksessa tapahtuu?

Pakastekuivaus on menetelmä, jossa marjat jäädytetään -50° ja -80° välillä, jotta kaikki kosteus muuttuu jääkristalleiksi. Jäädyttämisen jälkeen marjat vakuumoidaan, jonka jälkeen lämmitetään hitaasti.

Ilman vakuumia jääkristallit sulaisivat uudestaan, mutta vakuumin ansiosta kosteus ei muutu nesteeksi vaan haihtuu välittömästi. Jäljelle jää kuivattu marja.

Miksi pakastekuivatut marjat ovat täydellistä herkkua?

Pakastekuivaus on hellävarainen menetelmä, jossa marjoja ei kuumenneta, jonka on todettu tuhoavan hyödyllisiä aktiiviaineita. Lisäksi tutkimuksissa on todettu, että pakastekuivaus on parempi menetelmä säilömään marjojen aktiiviaineita kuin ilmakuivaus.

Valitsen Minnie&Chicon suklaakonvehteihin hellävaraisesti käsiteltyjä raaka-aineita, koska haluan valmistaa ylellisiä herkkuja, joista kehokin voi nauttia. Pakastekuivatut marjat ovat kuin puhdasta rakkautta & nautintoa kehollesi.

Pakastekuivaus on menetelmä, jonka ansiosta:

  • marjoissa säilyy niiden aktiiviaineet, kuten phytokemikaalit (mm. karotenoidit ja antosyaanit) vitamiinit (E, C ja foolihappo). Tutkimusten mukaan näillä voi olla erityisen hyviä vaikutuksia kehollesi.
  • marjojen herkulliset maut säilyvät (maut ovat usein jopa voimakkaampia vs. tuore marja).
  • marjat säilyvät pitkään, jopa vuosia!
  • marjat säilyttävät kauniit värinsä.
  • ravintoaineet on tiiviimmässä muodossa – 50g pakastekuivattua mustikkajauhetta voi vastata 300g tuoretta mustikkaa! Näin saamme yhteen suklaakonvehtiin (11g) jopa 6g tuoretta marjaa.

Hyvän säilyvyyden ja voimakkaiden makujen ansiosta pakastekuivatut marjat ovat täydellisiä suklaan kanssa. Suklaan sisältämä kaakao on voimakas maultaan ja peittää helposti alleen muut maut (joka on myös yksi kaakaon upeuksista, koska spirulinakaan ei maistu läpi!) mutta pakastekuivatut marjat loistavat suklaan läpi upeasti.

Miten nauttia pakastekuivattuja marjoja?

Pakastekuivattuja marjoja voit heittää myslin, smoothien tai melkein minkä vain sekaan. Minun mielestäni herkullisin tapa on nauttia pakastekuivattuja marjoja yhdessä suklaan kanssa! <3 Siksi olen luonut suklaakonvehteja ja suklaakonvehtien valmistuspaketteja, jotta sinäkin voit nauttia pakastekuivattuja marjoja suklaan kanssa.

Minnie&Chicon valikoimasta löydät kaksi suklaakonvehtien valmistuspakettia, jotka sisältävät herkullisia pakastekuivattuja marjoja.

Klikkaamalla linkkiä pääset tutustumaan ko. valmistuspakettiin:

Aphrodite’s Summer Dream – sisältää reilusti herkullisen makeaa pakastekuivattua mansikkaa

A Blue Gem – sisältää reilusti pakastekuivattua pohjolan herkullista tehoainetta eli mustikkaa

Suklaakonvehtien valmistuspaketit sisältävät kaiken unohtumattoman herkullisten suklaakonvehtien valmistamiseen parhaista luonnon raaka-aineista & superfoodeista kuten pakastekuivatuista marjoista.

Maistuu herkulliselle ja tuntuu hyvälle kehossa. Valmistuspakettien reseptejä noudattamalla yksi n.8g suklaakonvehti sisältää jopa 1g kuivattua marjaa, joka vastaa 6g tuoretta marjaa.

”Jotenkin suklaakonvehditkin maistuu paremmilta, kun ne on itse tehnyt”

Minnie&Chicon workshopissa kuultua

Valmistuspakettien avulla opit valmistamaan suklaakonvehteja ja käyttämään pakastekuivattuja marjoja osana suklaakonvehtien täytteitä. Suklaakonvehteja, joita nauttiessa ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa tai pahaa oloa.

Valmistuspakettien raaka-aineet koostuvat luonnon raaka-aineista ja superfoodeista kuten (raaka)suklaasta, pakastekuivatuista marjoista- ja hedelmistä, mausteista ja kookostuotteista.

Valmistuspaketti on siis pelkkää rakkautta täynnä! <3

Valmistuspaketin ansiosta sinulla on herkullista, nautinnollista & parhaista raaka-aineista valmistettuja suklaakonvehteja saatavilla vaikka joka päivä.

Oletko jo kokeillut pakastekuivattujen marjojen käyttöä suklaan kanssa?

Rakkauden, marjojen ja suklaan täyteistä viikkoa sinulle rakas, <3

Minnie

Lähteet:

https://www.nytimes.com/2016/08/11/world/what-in-the-world/andes-incas-chuno.html

https://www.nbcnews.com/health/health-news/freeze-dried-fruits-are-surprisingly-nutritious-flna1c9438491

https://www.researchgate.net/publication/230041157_The_effect_of_air-drying_freeze-drying_and_storage_on_the_quality_and_antioxidant_activity_of_some_selected_berries

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.