Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Mistä syntyy hyvä parisuhde?

Hyvä parisuhde on iloisen & nautinnollisen arjen kulmakiviä. En voi missään nimessä tituleerata itseäni parisuhteiden asiantuntijaksi, mutta huomaan sisälläni heränneen intohimon kipinän parisuhteita kohtaan. Minua kiinnostaa etsiä tapoja ja keinoja tehdä parisuhteesta upeampaa, merkityllisempää, syvempää, nautinnollisempaa ja iloisempaa.

Postaus sisältää kymmenen kohdan listan siitä mistä minun mielestäni syntyy hyvä parisuhde. Lisäksi olen täydentänyt postausta Instagramissa saaduilla ihanilla ajatuksilla parisuhteista. Postauksen loppuosasta löydät myös tehtävän!

Harva meistä on täydellinen ja välillä sitä putoaa sudenkuoppaan. Minä ainakin. Sen vuoksi on tärkeää tehdä itselleen näkyväksi mitkä ovat ne asiat, joista rakentuu (oma) hyvä parisuhde.

Mista Syntyy Hyva Parisuhde Mona Lundahn
kuva: Katri Haavisto Photography

 1. Arvostava kommunikaatio
  Tee vähemmän tulkintoja ja esitä enemmän suoria kysymyksiä. Vältä syyttelyä ja pyri etsimään ratkaisuja. Riitelyn lomassakin pyri pitämään mielessä miten siisti ja hyvä tyyppi se oma puoliso on. Älä pyri tahallaan loukkaamaan tai nostamaan itseäsi alentamalla toista. Älä sekoita tunteita ja faktoja keskenään.

 2. Ymmärrys
  Otatko kumppanisi huonontuulisuuden henkilökohtaisesti? Älä mene mukaan negatiiviseen energiaan. Se on noidankehä ja johtaa usein molemminpuoliseen mielipahaan. Pyri ymmärrykseen. Lähde tilanteesta ja anna tilaa tai pyri piristämään tilanteen mukaan. Lue postaus: Rakas päiväkirja – Kutsumaton vieras

 3. Turvallisuudentunne
  Koetko turvallisuudentunnetta parisuhteessasi sekä fyysisesti, että henkisesti? Mistä se syntyy?

 4. Kehu
  Kehu mieluusti päivittäin. Voit ajatella kumppanisi tietävän, että pidät häntä kuumana. Mitä jos kuitenkin muistuttaisit siitä päivittäin? Näin pieni asia voi parantaa suhdetta merkittävästi.

 5. Tunnetko toisen toimintatavat riidan hetkellä?
  Meillä toinen on ”sovittelija” ja toinen on ”itsenäinen prosessoija”. Sovittelija haluaa heti sopia riidan välittämättä mistään muusta. Itsenäinen prosessoija kaipaa omaa tilaa käydä tapahtunutta rauhassa läpi ennen kuin voi tulla ”yhteiseen pöytään”. Sovittelijalle voi olla joskus hankalaa ymmärtää tätä, koska hän tulkitsee sen tilanteeksi, jossa toinen ei halua lopettaa ja sopia riitaa.

 6. Käyttekö treffeillä tai teettekö asioita, jotka yhdistää?
  Jokainen parisuhde ja tarpeet ovat erilaisia. Me pidämme samoista asioista ja toistemme seurasta erityisen paljon. Siitä syystä teemme paljon asioita yhdessä. Käymme mm. salilla, syömässä, ja erilaisilla elämysreissuilla (hae ideoita elämysreissuihin: romanttinen viikonloppu Suomessa).

 7. Sitoutuminen yhteiseen elämääni ja arvoihin
  Itse koen erityisen tärkeänä yhteiseen elämään sitoutumisen lisäksi sen, että molempien arvoihin kuuluu kasvu ja jatkuva kehittyminen henkilökohtaisessa elämässä ja parisuhteessa. Kiinnostus kaikkea sitä kohtaan mitä elämä tarjoaa ja toisaalta draivia tavoitella kaikkea sitä mitä ei tarjoilla hopealautaselta. Intohimoa ja uskoa siihen, että kaikki on mahdollista!

  Sitoutuminen yhteiseen elämään tarkoittaa myös sitoutumista lapsiin mikäli niitä on edellisistä suhteista.

 8. Luottamus
  Luottamus ei tarkoita sitä, että kaikki pitää jakaa. Minulle luottamus on sitä, että suhteessa on määritetty rajat, joita ei ylitetä. Niiden sisällä toimiessa ei tarvitse tietää kaikkea. Erityisesti miesten keskinäisissä illanvietoissa saaduista älyttömistä ideoista olen mielelläni autuaan tietämätön. 😀 Tämä toimii meillä hyvin.

 9. Henkilökohtainen hyvinvointi
  Pidämme huolta omasta henkilökohtaisesta hyvinvoinnistamme ja teemme yksilöinä asioita, joista nautimme. Näin voimme hyvin myös yhdessä.

 10. Intohimoa ja nautintoa huumoria unohtamatta
  You know. 😉

Mistä syntyy hyvä parisuhde – ajatuksia teiltä

Pariskunta Hyva Parisuhde Mona Lundahn
kuva: Katri Haavisto Photography

”Asioista keskusteleminen ennen kaikkea, sillä kukaan meistä ei ole ajatustenlukija. Suu on vain avattava rohkeasti oli sitten kyse mistä tahansa. Lisäksi toisen kuunteleminen ja ymmärtäminen.

Parisuhteessa yhteisen ajan löytäminen kiireisen arjen keskellä ja toistensa huomioiminen (suhteessa on aina kaksi osapuolta ja mielestäni liiallinen itsekkyys ei ole hyväksi). Ikinä ei myöskään saisi jättää erimielisyyksiä/kinastelua/riitoja kesken vaan ne olisi hyvä käsitellä loppuun. Tärkeetä on ymmärtää olla oma itsensä: avoin, rehellinen ja muistaa nauttia elämästä. <3

Eihän siinä siis mitään salaisuuksia ole. Täytyy vaan muistaa olla ihminen ja reilu ☺️. Enkä muuten tarkoita nyt itsekkyydellä sitä, että tarvitsee omasta elämästä luopua vaan ihan, että huomioi päätöksissään sen toisen osapuolen ja kunnioittaa häntä/ hänen tunteitaan/elämänrytmiä/kiinnostuksenkohteita jne.”
-Jana

”Se, että kumpikin tai edes toinen kykenee aidosti pyyteettömään rakastamiseen pelotta sydän täysin auki.”
-Riikka

”Se, että on rakkautta. Ennenkaikkea tahtoa. Yhteiset tulevaisuuden toiveet ja suunnitelmat ja unelmat, joita kohti molemmat tekee työtä. Kyky tehdä kompromisseja puolin ja toisin. Ei pitkävihaisuutta, mykkäkouluja jne epäterveitä toimintamalleja. Joka yö nukkumaan sovussa. Asiat puretaan halki.

Niin kova rakkaus että se kestää kaiken ja voit oikeasti avautua mistä tahansa omalle kumppanille ja hän hyväksyy sinut juuri sellaisena ja tukee asioissa joissa tarvitset tukea.”
-Nenna

”No ensin se että se toinen tuoksuu oikealta ja tuntuu mun keholle oikelta. Pidemmällä juoksulla kyky antaa anteeksi ja hyväksyä toisen sellaisena kuin on auttaa paljon. 😄”
Jolanda

”Tunne turvasta, ja helppous/mutkattomuus olemisessa. 💕”
Ilona

”Yhteinen huumorin taju, Yhtenäisen kevyt näkökulma elämään, spontaanisuus”
Julius

Viestini sinulle + tehtävä

Jokainen suhde on erilainen. Lisäksi ihmiset kaipaavat parisuhteiltaan erilaisia asioita. Mikäli parisuhde ottaa, eikä anna lisäarvoa elämään on syytä käydä keskustelua kumppanin kanssa siitä mistä se johtuu ja mitä sille voi tehdä. Parisuhde, jossa on huono olla nakertaa omaa iloa ja hyvinvointia.

Mikäli olet parisuhteessa kirjoittakaa puolisosi kanssa omat listat siitä mitä te kaipaatte parisuhteeltanne. Käykää listanne yhdessä läpi ja keskustelkaa. Mitä voisitte tehdä, jotta pääsisitte lähemmäs toiveitanne?

Mikäli et ole (vielä) parisuhteessa, kirjoita ylös omat toiveesi parisuhteelle. Olkoon se manifestisi universumille!

Toivon sinulle mielettömän ihania parisuhdehetkiä rakkaasi kanssa! <3

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.