Discover Everyday Happiness!

Rakkautta, suklaata & unohtumattomia hetkiä

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Resepti – Keväinen Minnie&Chico appelsiinisuklaa

Kevät on uudistumisen aikaa. Aikaa puhdistautumiselle, elämänmuutoksille ja uusille aluille. Minnie&Chicolla juhlistamme aurinkoa ja lisääntyvän valon aikaa luomalla keväisen appelsiinisuklaan ”Sun Temple”, joka täyttää sisimmän valolla ja auringolla.

Kaikki reseptin välttämättömät raaka-aineet löydät hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista.

 • Sisältää vain parhaimpia raaka-aineita – koska kehosi on temppelisi.
 • Täyttää sisimmän auringon säteillä & maistuu keväältä.
 • Raikas appelsiinisuklaa yhdistettynä kookoksen pehmeyteen.

”Auringon säteiden myötä. Kuin feenikslintu nousen tuhkasta. Kuoriudun. Luon itseni uudestaan. Muutos on luonnon väistämätön voima. Aika tulla näkyväksi.

Riisua peloista, vapautua kahleista. Syleillä itseä ja maailmaa. Valon lailla. Mieli avoinna, sydän auki. Auringon temppelissä. Nousen istuimelleni ja hallitsen. Loistan auringon lailla.”

Minnie&Chico
Minnie And Chico Appelsiinisuklaa Suklaakonvehdit Appelsiini

Appelsiinisuklaa ”Sun Temple” resepti

Täyte
40g vastapuristettua appelsiinin mehua, luomu

80g kookosmannaa, luomu

40g luomuhunajaa

raastettua appelsiininkuorta, luomu

rouhittua ja kuivattua mangoa, luomu

Pieniä silikonimuotteja (täyte on pehmeää ja halkeilee helposti isoja silikonimuotteja käytettäessä)

 1. Laita silikonimuotit uuniin lämpiämään kevyelle lämmölle -> auttaa täytettä levittymään muotissa, kun muotit ovat lämpimät.
 2. Sekoita puristetun appelsiinin mehu, kookosmanna ja hunaja keskenään. Jos massa tuntuu jähmeältä, lämmitä kevyesti vesihauteessa, jotta massa notkistuu.
 3. Laita täyte pursottimeen.
 4. Ota silikonimuotit uunista.
 5. Pursota silikonimuotteihin täytettä niin että pohja peittyy. Kopauta muottia pöytää vasten, jotta täyte muotissa tasoittuu ja ilmakuplat poistuvat.
 6. Lisää muotteihin raastettua appelsiininkuorta.
 7. Pursota muotit täyteen. Kopauta muottia pöytää vasten useamman kerran, jotta täyte muotissa tasoittuu ja ilmakuplat poistuvat.

Vinkki! Kokeile vähentää appelsiinimehun osuutta ja käyttää tilalla appelsiinin eteeristä öljyä. Käytä varoen, eteeriset öljyt ovat teholla voimakkaan makuisia. Muista varmistaa, että käyttämäsi eteerinen öljy soveltuu sisäiseen käyttöön.

Minnie And Chico Appelsiinisuklaa Resepti Suklaamuotti Appelsiinit

Suklaa kuorruttamiseen

125g kaakaovoita, luomu

50g kaakaomassaa, luomu

50g blendattua kookossokeria, luomu

1-2g bourbon vaniljaa, luomu

(20g lucumaa, luomu)

 1. Laita kattilaan muutama desi vettä ja laita liedelle matalalle lämmölle. Aseta teräskulho, jossa kaakaomassa ja kaakaovoi tiiviisti kattilan päälle.
 2. Blendaa sokeri tehokkaalla blenderillä tomuksi.
 3. Kun massa alkaa sulaa teräskulhossa sekoita nuolijalla ja seuraa massan lämpeämistä. Nosta massan lämpötila varovasti noin 45° samalla nuolijalla sekoittaen. Ole varovainen, ettet kuumenna massaa paljon yli 45°.
 4. Ota kulho pois vesihauteesta ja lisää kuivat aineet koko ajan sekoittaen.
 5. Siirrä massa isoon teräskulhoon -> massa viilenee nopeammin.
 6. Pyörittele suklaamassaa nuolijalla pitkin kulhon reunoja jäähdyttääksesi massan niin, että se alkaa paksuuntua. Vähintään 31.5° tai matalammaksi. Pidä suklaamassa tasaisesti liikkeessä (myös reunoilta kaapien), jotta *temperoinnista ei tule epätasaista.

*Temperointi? Suklaan lämpökäsittely, jossa nostetaan ja lasketaan vuorotellen suklaamassan lämpötilaa. Käsittely antaa suklaalle kauniin tasaisen pinnan sekä napsahtavan ja miellyttävän suutuntuman. Tekee suklaasta stabiilimman eli parantaa säilyvyyttä huoneenlämmössä eikä suklaa sula sormiin. Ohjeen temperoinnin tapaa kutsumme ”puolitemperoinniksi”.

Temperoinnista ei tule täydellistä, mutta siitä tulee tarpeeksi hyvä ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Suklaakonvehtien kuorruttaminen

Minnie And Chico Appelsiinisuklaa Suklaakonvehdit

Ota täytteet huoneenlämpöön ja irrota muoteista varovaisesti. Älä kuorruta kylmiä täytteitä vaan anna niiden levähtää hetki huoneenlämmössä ennen kuorruttamista.

Käytä kuorruttamisessa apuna haarukoita tai cocktail-tikkua työntämällä se pystyyn täytteeseen. Kuorruta täyte varovasti suklaassa pyörittäen. Kopauta ja valuta ylimääräinen suklaamassa pois ja siirrä leivinpaperin päälle haarukkaa tai muuta apuvälinettä käyttäen. Sirottele päälle raastettua appelsiininkuorta.

Laita jääkaappiin tai viinikaappiin hetkeksi jähmettymään. Säilytä suklaakonvehdit viinikaapissa tai jääkaapissa tiiviissä ja suljetussa rasiassa.

Käytä kuorruttamisessa tarpeeksi paksua suklaamassaa, jotta se ei valu pois täytteen päältä.

Lisää ihania reseptejä suklaakonvehtien valmistamiseen

Lisää herkullisia reseptejä unohtumattomiin suklaakonvehteihin löydät e-kirjastamme Suklaatarinoita. Lue lisää: Minnie&Chico Suklaatarinoita e-kirja.

Enjoy love & light darling,

Minnie&Chico

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin &  suklaaseen.

Rakkautta, suklaata & unohtumattomia hetkiä.