Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Mitä on raakasuklaa & miksi se tekee hyvää sinulle?

Pohditko mitä on raakasuklaa? Tai mietitkö miksi se on parempi vaihtoehto marketin valkoisella sokerilla ja maitojauheella kyllästettyyn versioon suklaasta?

Raakasuklaa valmistetaan kaakaosta, jota muinoin jopa jumalten ruoaksi kutsuttiin. Raakasuklaan nousu suomalaisten tietoisuuteen alkoi reilu kymmenen vuotta sitten, jonka vuoksi ajattelemme usein jokaisen tietävän mitä on raakasuklaa.

Kokemuksemme pohjalta tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. On vielä monia, jotka eivät ole löytäneet raakasuklaan kiehtovaa maailmaa!

Jos et ole vielä löytänyt raakasuklaata tai ymmärtänyt sen lukuisia upeita hyötyjä itsellesi niin jatka lukemista. Postauksessa kerromme mm:

 • Mikä tekee kaakaosta terveyspommin?
 • Mitä on raakasuklaa ja miksi se on hyväksi sinulle?
 • Miten voit tehdä itse raakasuklaata Minnie&Chicon tyyliin – unohtumattomia & hyväätekeviä suklaakonvehteja

Sidenote: Raakasuklaalle ei löydy virallisia määritelmiä (josta kerromme postauksessa tarkemmin), jonka vuoksi olemme luopuneet paljolti termin käytöstä. Raakasuklaan ideologia ohjaa toimintaamme kuitenkin edelleen.

Valmista itse raakasuklaata Minnie&Chico suklaakonvehtien valmistuspaketeilla.

Suklaan pääraaka-aine eli kaakao – mikä tekee kaakaosta terveyspommin?

Kaakaolla on pitkä historia ja sen mystiset voimat on tunnistettu jo muinaisten atsteekkien ja mayojen aikana. Kaakaojuomaa kutsuttiin jumalten ruoaksi ja käytettiin lemmenlääkkeenä, viisauden ja voiman lähteenä ja uhrattiin jumalille. Nykypäivänä tieteen kehityksen ansiosta on voitu tunnistaa mystisten voimien lähteet.

Mona Lundahn Kaakao Banneri

Kaakao sisältää lukuisia bioaktiivisia yhdisteitä, jotka kiehtovat tutkijoita. Se on varmasti yksi syistä, jonka vuoksi kaakaon terveysvaikutuksista löytyy lukuisia tutkimuksia.

Kaakao sisältää reilusti erilaisia antioksidantteja ja stimulantteja kuten theobromiinia. Kaakaon on tutkimuksissa todettu:

 • Voivan olla tehokas tapa lievittää stressiä. (2)
 • Voivan ehkäistä ihon ennenaikaista vanhenemista sisäisesti käytettynä. (3)
 • Omaavan suuren potentiaalin paitsi ihosairauksien hoidossa myös niiden ehkäisyssä. (3)
 • Olevan yhteydessä alentuneeseen kroonisten sairauksien riskiin ja kaakaon sisältämien yhdisteiden erilaisia terveyshyötyjä on katsottu sen antioksidanttisen ja tulehdusta ehkäisevän tehon ansioksi.(3)

Kaakaossa on todettu olevan korkeampi polyphenoli pitoisuus ja antioksidantti aktiivisuus kuin vihreässä teessä, mustassa teessä, punaviinissä tai mustikoissa (1). Kyseessä on siis todellinen superfood!

Lisäksi jokainen tiedämme ilman tutkimuksiakin miten paljon suklaa voi tuottaa mielihyvää ja nautintoa.

Kaakao sisältää siis merkittävän määrän hyödyllisiä yhdisteitä, joita prosessointi ja valmistaminen kuten paahtaminen, fermentointi ja kuivattaminen kuitenkin muuttavat (3). Siitä pääsemmekin raakakaakaoon ja siitä valmistettuun raakasuklaaseen.

Raakakaakaosta raakasuklaata – tarjoa rakkautta mielellesi ja kehollesi

Olen aina rakastanut suklaata (kukapa ei?!) mutta eräänä päivänä kaupan suklaahyllyn edessä seistessäni tajusin että kyseessä on vain mieliteko, joka johtaa pahaan oloon. Mietin miltä mikäkin suklaa maistuisi ja tajusin, että en oikeasti halunnut ostaa niistä mitään. Niiden syöminen tuntui kehossa pahalta.

Törmäsin käsitteeseen raakasuklaa joskus vuoden 2010 tienoilla ja sielussani heräsi kipinä.

Raakasuklaa valmistettiin itse ja raaka-aineina käytettiin mm. raakaa kaakaovoita, raakaa kaakaojauhetta ja kookossokeria tai hunajaa. Tärkeänä pidettiin raaka-aineiden mahdollisimman hellävaraista käsittelyä, jotta kaakaon ja muiden raaka-aineiden sisältämät yhdisteet säilyisivät ja kehomme voisi hyötyä niistä.

Hyvinvoinnista, terveydestä, puhtaista ja aidoista luonnon raaka-aineista inspiroituneena ja suurena suklaan rakastajana innostuin. Voisin valmistaa suklaata aidoista luonnon herkullisista raaka-aineista. Suklaata, joka ei ole mässäiltäväksi vaan aidosti kehon & mielen nautinnoksi.

Raakasuklaat alkoivat myöhemmin rantautua myös kaupan hyllyille. En kuitenkaan koskaan löytänyt mieleistä raakasuklaata kaupasta, joten jatkoin omien raakasuklaareseptien kehittelyä. En ollut tumman suklaan ystävä ja kaipasin suklaalta yllätyksellisyyttä, makeutta ja todellisia nautintoja.

Raakasuklaalle ei ole edelleenkään olemassa virallista määritelmää, mutta termin käytölle on selkeästi löytynyt konsensus. Ohjenuorana toimivat seuraavat kohdat:

 • raakasuklaassa käytettyjä kaakaopapuja ei ole paahdettu.
 • raakasuklaata valmistettaessa kaakaota ei kuumenneta yli 42-48°C (lähteestä riippuen) asteen.

Lisäksi raakasuklaan teossa pyritään yleensä muutoinkin käyttämään mahdollisimman hellävaraisesti käsiteltyjä luonnon raaka-aineita. Me Minnie&Chicolla käytämme mm.

Minnie And Chico Luksus Suklaakonvehdit Blue Gem 1920x1080
A Blue Gem – suklaakonvehti, joka sisältää raakakaakaota ja pohjolan mustikkaa
 • antioksidanttisia ja herkullisia mausteita
 • proteiinia, kuitua ja hyvää rasvaa sisältäviä pähkinätahnoja
 • kivennäisaineita sisältävää matalaglykeemistä kookossokeria ja kookossiirappia
 • vitamiineja, antioiksidantteja ja kuituja sisältäviä kuivattuja marjoja ja hedelmiä tai niiden uutteita tai jauheita.

Tulemme hakemaan luomusertifiointia tulevaisuudessa, jolloin voimme kertoa tarkemmin raaka-aineidemme korkeasta laadusta.

Minnie&Chico raakasuklaakonvehtien valmistuspaketit

Jos jokatapauksessa herkuttelet (suklaalla) niin miksi et tekisi sitä Minnie&Chicon tyyliin? Saat enemmän irti suklaasta kuin koskaan aikaisemmin.

Minnie&Chicon suklaakonvehdeilla makeannälkäsi katoaa varmasti & suklaakonvehdit ovat takuulla nautinnollisia miellyttäen kriittisimpiäkin suklaan ystäviä. Suklaakonvehdit luovat lisäksi ihanaa tunnelmaa sopien täydellisesti mm. intiimeihin treffi-iltoihin.

Mikä parasta suklaakonvehdit ovat totaalisen guilt-free niiden sisältämien ravintorikkaiden raaka-aineiden ansiosta.

Minnie And.chico Aphrodites Summer Dream Mansikka Suklaakonvehti
Aphrodite’s Summer Dream -valmistuspaketilla valmistat mansikkaiset suklaakonvehdit.

Suosittelemme kokeilemaan valmistuspakettejamme, joiden avulla voit valmistaa suklaakonvehteja itse koska tahansa ja missä tahansa. Suklaakonvehtiemme reseptiikka on ainutlaatuista ja vuosien saatossa hiottua, jonka ansiosta valmistat herkullisia suklaakonvehteja vain muutamista raaka-aineista.

Tällä hetkellä löydät valikoimastamme seuraavat valmistuspaketit:

Valmistuspakettien valikoima laajenee lähitulevaisuudessa uusilla unohtumattomilla makuelämyksillä.

Voit myös tilata meiltä valmistamiamme suklaakonvehteja. Toimitukset Turun alueen ulkopuolelle aloitamme 2023 alkupuolella. Tutustu suklaakonvehteihimme: suklaakonvehtivalikoima

Minnie&Chico on nautintoa mielelle, ruokaa sielulle ja ravintoa keholle. Siksi kutsummekin suklaakonvehtejamme rakkaussuklaaksi.

Toivottavasti nautit suklaakonvehdeistamme yhtä paljon kuin me! <3

Rakkaudella,

Minnie

lähteet:

1 E Septianti et al 2020 IOP Conf. Ser.: Earth Environ. Sci. 575 012009

2 E, Shahanas & Thomachan, Seeja & L, Sharon & R, Remya. (2019). Health benefits of bioactive compounds from cocoa (Theobroma cacao). Agricultural Reviews. 10.18805/ag.R-1851.

3 Scapagnini G, Davinelli S, Di Renzo L, De Lorenzo A, Olarte HH, Micali G, Cicero AF, Gonzalez S. Cocoa bioactive compounds: significance and potential for the maintenance of skin health. Nutrients. 2014 Aug 11;6(8):3202-13. doi: 10.3390/nu6083202. PMID: 25116848; PMCID: PMC4145303.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.