Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Kirjoita rakkausruno – 5 vinkkiä

Rakkausrunon kirjoittaminen on ihana tapa kertoa omista tunteista rakkaalle. Rakkausruno herättää tunteita ja on koskettava tapa osoittaa rakkautta.

Henkilökohtainen rakkausruno on ihastuttava yllätys esimerkiksi hääpäivänä, kosinnan yhteydessä, synttäreinä, häämatkalla tai rakkauslomalla. Oletko menossa naimisiin? Lue myös kirjoita koskettava häävala – 5 vinkkiä.

Miten kirjoitan rakkausrunon?

  1. Lue rakkausrunoja.
  2. Valitse rakkausrunollesi lajityyppi.
  3. Tee rakkausrunosta henkilökohtainen.
  4. Käytä tehostekeinoja.
  5. Anna runoon osa sielustasi.

Lue postauksesta alta tarkemmat vinkit.

Tulossa verkkokurssi rakkausrunon kirjoittamiseen ja rakkaussuklaan luomiseen vuoden 2023 aikana. Lue lisää Minnie&Chicon palveluista ja varaa esimerkiksi rakkautta juhlistava suklaakonvehti workshop: Minnie&Chico

1. Lue rakkausrunoja, runoja ja kaunokirjallisuutta

Kirjoita Rakkausruno Mona Lundahn

Näistä saat inspiraatiota oman rakkausrunon kirjoittamiseen. Löydät paljon runoja googlettamalla tai voit lukea kirjoja. Mm. Kahlil Gibran, Eino Leino ja Tommy Tabermann kuuluvat omiin suosikkeihini.

Lue myös runo rakkaudesta: Rakas päiväkirja – Kutsumaton vieras.

2. Valitse rakkausrunollesi lajityyppi

Usein käsitämme runon sellaiseksi, jossa lauseiden loput rimmaavat keskenään. Runo voi olla kuitenkin mitä vain. Tutustu erilaisiin runotyyppeihin ja valitse oma tyyppisi tai kirjoita vapaamuotoisesti. Runoudelle ei ole tiukkoja sääntöjä ja sanojen käyttökin voi olla todella luovaa. Runoudessa ei tarvitse ajatella kielioppisääntöjä.

3. Tee rakkausrunosta henkilökohtainen ja uniikki

Mitä tunnet kyseistä ihmistä kohtaan? Ajattele kaikkia tunteita ja tuntemuksia mitä hän sinussa herättää. Ajattele hetkiä, tapahtumia, yhteistä matkaanne.

4. Käytä rakkausrunossa tehostekeinoja

  • Käytä hyberbolaa – eli liioittelua tehostekeinoja. Esimerkiksi sanonta ”love you to the moon and back” voisi ajatella hyperbolana. Mikäli käytät hyperbolaa, tee siitä uniikki. Käytä hyperbolia harkiten ja hyvin.

  • Lisää pieniä yksityiskohtia – asioita, joita toinen ei edes tiedä sinun huomioineen. Maalaa kuvaa esimerkiksi tietystä hetkestä tai henkilön tavasta tehdä jotakin. Esimerkiksi hänen tavastaan kurtistaa kulmiaan tai ensitapaamisestanne, jolloin vesi virtasi joessa hitaasti ja aurinko maalasi maiseman keltaisellaan. Tuoksuja, makuja tai värejä.

  • Käytä metaforia tai vertauksia – vertauksessa verrataan jotakin esimerkiksi ”hän oli kaunis ja syvä kuin Frida Kahlon muotokuva”. Metaforassa jätetään sana ”kuin” pois esimerkiksi ”hän oli kaunis ja syvä, Frida Kahlon muotokuva”

5. Anna rakkausrunoosi osa sielustasi

Älä kirjoita teennäistä rakkausrunoa. Ole runossa aito ja sopivasti haavoittuva. Runossa voit kirjoittaa myös kivun hetkistä. Runot joissa paljastat osan sieluasi on koskettavimpia ja parhaita ja ne rakentavat vahvaa yhteyttä sydämestä sydämeen.

Muista olla oma itsesi ja antaa oman persoonallisuutesi paistaa runon läpi.

Miksi kirjoittaa rakkausruno?

Rakkausrunon kirjoittaminen on tapa päästää toinen sisälle sinun sisäiseen maailmaasi. Paljastaa osa sielustasi. Rakkausruno koskettaa, lähentää ja vahvistaa rakkautta ja yhteyttä.

Rakkaus tulee usein kuin kutsumatta, mutta sen ylläpito vaatii hoivaa ja rakkauden vaalimista. Kirjoita rakkausruno rakkaallesi yllätykseksi ja vahvista rakkauttanne.

Kirjoita rakkausruno, luo rakkaussuklaata tai varaa ihana rakkausloma ja vaali rakkautta.

Rakkaudella,

Minnie

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.