Miksi suklaa?

Suklaa valmistetaan kaakaosta. Kaakao on maaginen raaka-aine, joka symboloi rakkautta, nautintoja ja intohimoa.

Mikä sitten tekee kaakaosta niin ihmeellistä, että sitä on arvostettu ja himoittu tuhansia vuosia?

Suklaa Ja Kaakao Tarina Mona Lundahn Jpeg

Kaakaon lyhyt historia

Kaakao on mystinen raaka-aine, joka on kiehtonut ihmiskuntaa tuhansia vuosia. Jo alkuperäiskansat kuten Mayat ja Atsteekit arvostivat kaakaota.

Alkuperäiskansat valmistivat kaakaosta mausteista ja karvasta juomaa, jota uhrasivat pyhissä rituaaleissaan jumalille. Kaakaota käytettiin valuuttana, viisauden ja energian lähteenä, sekä lemmenlääkkeenä.

Kaakao löysi myöhemmin tiensä Eurooppaan, jossa keksittiin sekoittaa kaakaota sokerin ja muiden raaka-aineiden kanssa.

Kaakaosta tuli ylellinen herkku vauraiden keskuudessa, kunnes teolliset tavat valmistaa keksittiin ja juomasta luotiin kiinteä versio. Tämä kiinteä herkku tunnetaan nykypäivänä suklaana.

Kaakaosta raakasuklaata

2000-luvun alkupuoliskolla lanseerattiin termi “raakasuklaa” ja alettiin puhua kaakaosta ravinnerikkaana superruokana. Kaakao kiehtoi sen kemiallisesti kompleksisen koostumuksensa vuoksi. 

Kaakao sisältää satoja aktiivisia komponentteja ja useat niistä tunnetaan hyvää oloa luovista vaikutuksistaan. Kaakaon vaikutuksiin viitataan monesti termillä ”chocolate high”.  Ei siis ihme, että jo alkuperäiskansat ovat pitäneet kaakaota arvossa.

Kaakao sisältää mm. rautaa, mangaania ja magnesiumia, sekä hyvää oloa luovia ja piristäviä yhdisteitä kuten theobromiinia ja anandamidia. 

Kuumentamisen on todettu monien raaka-aineiden kohdalla tuhoavan elintärkeitä ravintoaineita, jonka vuoksi raakasuklaan valmistuksessa vältetään suklaan ja muiden raaka-aineiden liiallista kuumentamista (yli 42-45 asteen lähteestä riippuen).

Minnie&Chicon syntymä

Minua viehätti ajatus afrodisesta raakasuklaasta ja tavasta valmistaa suklaata hellävaraisesti käsitellyistä luonnollisista raaka-aineista

Kaupan raakasuklaat eivät antaneet syytä nautintoihin. Ne olivat omasta mielestäni usein kitkeriä ja tylsiä. 

Jäin kaipaamaan nautintoja, makeutta ja yllätyksellisyyttä.

Ymmärsin kuitenkin pian, että voin kehittää raakasuklaakonvehteja itse. Juuri sellaisia, joista itse todellisena nautiskelijana pidän.

Mayojen karvaasta juomasta Minnie&Chicon nautinnollisiin raakasuklaakonvehteihin. Kaakao on raaka-aine, joka kiehtoo yhä edelleen.

Huom! Vuosien myötä olemme osin luopuneet raakasuklaa termin käytöstä, mutta raakasuklaan ideologia ohjaa toimintaamme edelleen. 

Mahdollisimman alkuperäistä, puhdasta ja aitoa. Raaka-aineita, jotka ovat nautintoa mielelle, ruokaa sielulle ja ravintoa keholle.  

Afrodisista superfoodeista Minnie&Chico suklaakonvehdeiksi. Kaikille 2000-luvun rakastajille & nautiskelijoille.

Tilaa kirje

Pääse osaksi suklaisten nautintojen kulisseja. Avaat mm. mahdollisuuden päästä koemaistajaksi ja hyötyä ihanista eduista.