Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Miten saada haluamasi hiustenleikkuu kampaamossa?

Oletko saanut haluamasi hiustenleikkuun, kun viimeksi kävit kampaajalla? Hiukset ovat monelle naiselle tärkeä asia eikä suotta. Kantajansa parhaita piirteitä korostava hiustenleikkuu luo hyvää fiilistä arkeen ja parhaimmillaan kohottaa itsetuntoa.

Toimin hiusalan opettajana ammattikoulussa, jossa opetan oppilaitani haastattelemaan asiakkaitaan ja selvittämään heidän toiveitaan. Olen kuitenkin huomannut, että usein asiakkaat puhuvat täysin eri kieltä ja käsitämme termit eri tavoin.

Kommunikaation pelatessa molempiin suuntiin parhaalla tavalla voi kampaajalla käynti olla ihana elämys, jonka lopputulema hivelee itsentuntoa. Postaus on kirjoitettu siksi, että sinä oppisit hieman kampaajasi kieltä, molemmat onnistuisitte ja sinä saisit lopputuloksena juuri sitä mitä olet toivonutkin!

Lue myös muita kauneusaiheisia postauksiani kuten suosittu: Luonnollinen botox eli kosmeettinen anti-age akunpunktiokasvohoito.

Hiustenleikkuu – erilaiset käsitteet ja termit

Saa Mita Haluat Kampaajalla Hiustenleikkaus Ehja Rakenne
Hiustenleikkuu – ehjä rakenne

Ehjä rakenne – Ehjästä rakenteesta puhutaan silloin kun kaikki hiusten latvat päättyvät samaan linjaan. Linja voi olla kauttaaltaan tasainen tai esim. eteenpäin pitenevä kuten a-linjainen polkka. Tilatessasi aikaa latvojen tasoitukseen on kampaajalla yleensä käsitys, että kyseessä on tälläinen leikkuu.

Porrastus & kerrostus – ovat rakenteita, joissa hiusten latvat päättyvät eri linjoihin. Nimensä mukaisesti näitä voi ajatella niin, että porrastus on portaita ja kerrostus on kokonaisia kerrostalon kerroksia. Porrastus on siis ns. kevyempi kerrostus (katso kuva alla ensimmäinen hiusmalli).

Kerrostusta voi tehdä monin eri tavoin. Keskustele kampaajasi kanssa esim. minkä mittainen hius saa lyhimmillään olla.

Saa Mita Haluat Kampaajalla Hiustenleikkaus Kerrostus Porrastus
Hiustenleikkuu – porrastus ja kerrostus

Rikottu– Tarkoittaa rikottua ja elävää pintaa tai latvaa. Tällöin hiusten latva on leikattu pointtaamalla tai hiusten pintaa on esim. vuoltu saksilla tai harvennettu veitsellä. Rikottua tekniikkaa voi käyttää kaikissa rakenteissa (ehjä, porrastettu, kerrostettu).

Leikataanko saksilla vai veitsellä?

Haluttu lopputulos vaikuttaa siihen kumpaa välinettä kannattaa käyttää. On toki kampaajia, jotka suosivat selkeästi jompaakumpaa.

Lähtökohtaisesti saksilla (tylppäleikkaus eli blunt-cut) saadaan aikaan selkeitä linjoja ja hius laskeutuu ”tönkösti”. Saksia voidaan kuitenkin käyttää eri tavoin saaden aikaa pehmeämpää ja rikotumpaa lopputulosta.

Pointtaaminen (pisteleikkuu eli point-cut) on tapa leikata hiusten latvoja siksak-tyyliin jolloin latvoista tulee rikotut ja ne laskeutuvat pehmeämmin. Usein kampaaja yhdistää näitä molempia tapoja leikatessaan hiuksia saksilla.

Saksia voidaan lisäksi käyttää mm. vuolemiseen. Nimensä mukaisesti hiuksia vuollaan saksilla (liu’utetaan hiusten pinnalla katkoen hiuksia eri kohdista) ja tällä tavoin rikotaan hiusten pintaa ja harvennetaan hiuksia. Näin saadaan leikkuumallin pinta kevyemmäksi, eläväksi ja latvat laskeutumaan pehmeästi.

Saa Mita Haluat Kampaajalla Hiustenleikkaus Rikottu Malli
Hiustenleikkuu – rikottu malli ja ”elävä pinta”

Lähtökohtaisesti veitsellä saadaan aikaiseksi pehmeämpi lopputulos. Silloin kun toiveissa on kevyt, hapsumainen ja rikottu lopputulos veitsi on hyvä vaihtoehto. Erityisesti jäykkään ja lasimaiseen hiukseen, jossa saksen jäljet näkyvät helposti voi veitsi olla parempi valinta.

Huom! Veistä ei kannata yleensä valita kiharan hiuksen leikkuuseen.

Pohdi näitä ennen leikkuuaikaasi, jotta saat mitä haluat

Mihin saakka haluat hiusten ulottuvan -> olkapäille, korvien tasolle, leukalinjan tasolle, hiusrajalle?

Toivotko selkeitä linjoja vai hapsumaista, kevyttä ja rikottua lopputulosta?

Miten laitat hiuksiasi ja kuinka paljon olet valmis uhraamaan aikaa hiusten hoitamiseen ja laittamiseen päivittäin?

Voisitko löytää googlettamalla kuvan mallista josta haaveilet?

Toiveena polkka:

Haluatko tasaisen polkan vai eteenpäin pitenevän?

Haluatko ehjän rakenteen vai porrastusta/kerrostusta?

Haluatko saada hiukset ponnarille leikkuun jälkeen? Eli onko kyseessä polkka eli bob vai pitkä polkka eli long bob?

Toiveena lyhyt ”Pixie” malli:

Leikataanko korvat kokonaan näkyviin vai saako hiukset tulla korvien päälle?

Singlataanko sivut ja niska? Singlaus tarkoittaa todella lyhyttä koneella tai saksikampatekniikalla toteutettua leikkuuta. Hius on tällöin niin lyhyt ettei sitä voi leikata sormien välistä. Esimerkin voit katsoa täällä (saksikampatekniikka niskassa ja sivuilla) -> Singlaus

Jos et ymmärrä jotakin termiä, jota kampaajasi käyttää, kysy rohkeasti mitä hän tarkoittaa!

Löysitkö mallikuvan? Muista realismi!

Onko realistista, että hiuksesi näyttävät samalta kuin mallikuvassa leikkuun jälkeen? Jos mallikuvan hiuslaatu poikkeaa olennaisesti omistasi malli ei näytä samalta sinun hiuksissasi. Lisäksi hiuksia on voitu stailata reilustikin kuvaa varten. Taitavalle tyypille, joka rakastaa hiustenlaittoa ei tämä varmasti tuota ongelmia, mutta ”wash&go” tyypille voi tuottaa pettymyksen, kun hiukset eivät näytä päivittäin siltä miltä kuvassa.

Keskustele kampaajasi kanssa siitä miten pääsette lähelle mallikuvaasi sinun ja hiuksesi ehdoilla. Lähtökohtaisesti kannattaa tietysti katsella leikkuumalleja, joissa on mahdollisimman samanlainen hiuslaatu ja määrä kuin sinulla itselläsi.

Toivottavasti tästä oli sinulle apua! Jos kaipaat lisää neuvoja ja vinkkejä niin laita rohkeasti viestiä. 🙂

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.