Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Ratkaisu kasvojen iho-ongelmaan: hilseilevä iho

Hilseilevä iho on erityisesti talvisin ilmenevä iho-ongelma. Kasvojen iho-ongelmat latistavat fiilistä ja siksi niihin on tärkeä löytää ratkaisu. Hilseilevä iho on lisäksi erittäin huono lähtökohta meikkipohjalle. Mikäli sinulla on kyseinen ongelma – jatka lukemista!

Viime talvena kasvojeni iho näytti hyvältä koko talven. Seuraavana syksynä jotain tapahtui, koska ihoni kuivui ja alkoi hilseillä. Lue postauksesta mitä tapahtui, mikä on paras löytämäni apu hilseilevään ihoon eli omat suosikkituotteeni ja ihonhoitorutiinini.

Mona Lundahn Ratkaisu Iho Ongelma

Taustaa – Vaihdoin omat luottotuotteeni

Olen toiminut kauneusalalla jo lähes parikymmentä vuotta. Siitä ajasta noin puolet on yhtenä työtehtävänäni ollut testata kosmetiikkaa. Pari vuotta sitten sain kokeiluun tuotteita, joihin ihastuin ensikokeilulta. Iho tuntui heti ihanan pehmeältä. Käytin tätä sarjaa noin vuoden ja olin todella tyytyväinen. Sarjan tuotteista tuli luottotuotteitani.

Reilu vuosi sitten 34v. synttärieni lähestyessä päätin, että on aika ottaa ”järeämpiä aseita” käyttöön ihoni vanhenemista vastaan. Aloin käymään kosmeettisessa anti-age akupunktiohoitokasvohoidossa, jonka lisäksi satsasin tehokkaampiin ja kalliimpiin ammattilaistuotteisiin*. Ja kyllähän vaihtelu virkistää!

Käytin satoja euroja kehutun ammattilaissarjan kasvoöljyyn, puhdistusmaitoon, kasvoveteen ja kasvovoiteeseen. Lopputulos oli kuitenkin kaikkea muuta, kuin mitä olin odottanut ja pettymys oli suuri.

Välillä jopa ammattilaisena harhaudumme ajattelemaan liian kapeasti. Pyrin väkisin käyttämään kalliita ammattilaistuotteita niin kuin tuotteen hinta ja toimivuus juuri minulle kävelisi käsi kädessä.

Höpsöä? I know.

*tuotteita, joissa on pitkä tuotekehitys, vankka osaaminen ja tutkimus taustalla.

Uoga Uoga Yovoide Kuivalle Ja Hilseilevalle Iholle Mona Lundahn Blogi
Meidän pikkuinen Chibu rakastaa kaikkia kosteusvoiteitani ja rasvojani!

Kyseessä oli erään ammattilaissarjan ihotyypilleni tarkoitetut tuotteet, joita kokeilin käyttää usein eri tavoin. Lopputulos oli kuitenkin hilseilevä ja pintakuiva iho.

Tarkoitukseni ei ole puhua pahaa sarjasta. Sarja on loistava niille, joiden iholle se toimii. Tiedän monen rakastavan ko. sarjaa. On kuitenkin tärkeä muistaa, että kaikki ei sovi kaikille. Asia, joka joskus ammattilaisenakin voi unohtua rakastuessaan johonkin sarjaan palavasti.

Välillä ihon pinta näytti suhtkoht hyvältä ja ajattelin, että ehkä se tästä. Meikkivoiteen levitys kuitenkin paljasti totuuden – hilseilevän ihon. En voinut kuin todeta, että sarjan kevyimmätkään tuotteet eivät selkeästi imeytyneet ihooni.

Kuorin tapani mukaan ihoa vähintään viikottain, jotta kuollut ihosolukko irtoaisi ja ihon hilseily rauhoittuisi. Sekään ei auttanut.

Minun ihotyyppini

Minulla on aika tyypillinen sekaiho. Lisäksi olen ollut lapsena atoopikko ja ihoni on ajoittain herkästi reagoiva. Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni (yli 10v. sitten) olen kokenut ihoni normaaliksi sekaihoksi, jossa esiintyy ajoittain pintakuivuutta ja hilseilyä. En kuvailisi ihoani enää atooppiseksi.

Ihohuokoseni ovat näkyvät, mutta eivät kovin suuret. Minulle tulee helposti mustapäitä ja epäpuhtauksia. Finnit ovat kuitenkin ihossani harvinaisuus.

Monesti ajatellaan rasvaisten voiteiden olevan ratkaisu pintakuivuuteen ja hilseilyyn. Vuosien varrella olen oppinut asian olevan oman ihoni kohdalla juurikin päinvastoin. Ihoni on janoinen ja kaipaa kosteutta eikä niinkään rasvaisia voiteita.

Hilseilevä iho – Tärkeintä on kosteutus!

Janoinen iho kaipaa kosteutta. Laitoin minulle toimimattomat putelit syrjään ja otin takaisin käyttöön aikaisemmat luottotuotteeni. Monta kertaa edullisemmat Uoga Uogan Kvitten- linjan ihonhoitotuotteet.

Jo sarjan Fog- kasvosuihke korjasi yksinään tilannetta. Se todellakin kosteuttaa ihoa ja sammuttaa janon. Pintakuivuus ja hilseily katosi.

Uoga Uoga Kasvosuihke Kuivalle Ja Hilseilevalle Iholle Mona Lundahn Blogi
Fog- kasvosuihke kosteuttaa ja rauhoittaa ihon hilseilyä.

Mikä tekee Uoga Uogan Kvitten- linjasta erityisen kosteuttavan?

Uoga Uogan Kvitten- linja on suunniteltu janoiselle iholle, joka kaipaa kosteutta. Linja sopii siis kaikille ihotyypeille. Linja ei sisällä rasvaisia voiteita tai öljyjä vaan ihon kosteustasapainoa korjaavia eli tehokkaasti ihoa kosteuttavia raaka-aineita.

 • Kvitten uute – tutkimukset (ja minä) todistamme raaka-aineen vahvan ja pitkäkestoisen kosteuttavan vaikutuksen, jonka tuntee heti.
 • Hydrolusoitu beetaglukaani – elvyttää ihon nesteytystä akvaporiini (solukalvon vettä välittävä proteiini) synteesin kautta.
 • Yhdistelmä luonnollisia sokereita – stimuloi keramidien synteesiä, edistää ihoesteen toimintaa ja tehostaa veden kiertoa epidermiksessä, jonka ansiosta ihosta tulee sileämpi ja pehmeämpi.
 • Hyaluronihappo – yleisesti käytetty raaka-aine erityisesti anti-age tuotteissa kosteutta sitovan ominaisuutensa vuoksi. Kaksi eri molekyylikokoa laajakirjoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Pienet kosteuttaa, lisää ihon joustavuutta ja saa juonteet näyttämään sileämmiltä. Suuremmat molekyylit kosteuttavat ihon pintaa ja rauhoittaa ihoa
 • Aloe vera – Tunnettu ja yleisesti todella käytetty kosmetiikassa sen kosteuttavan ja voimakkaasti ihoa rauhoittavan vaikutuksen vuoksi.

Wait a minute! Siis nyt tätä kirjoittaessani mietin, että miksi IKINÄ olen vaihtanut näin tehokkaan kuuloisia ja itselleni hyväksihavaittuja tuotteita toisiin tuotteisiin? Nämähän oli syyt miksi näihin joskus ihastuin.

Pintakuiva & hilseilevä iho – oma ihonhoitorutiinini

Uoga Uoga Ihonhoitotuotteet Kuivalle Ja Hilseilevalle Iholle Mona Lundahn Blogi


Aamuisin:

 • Puhdistan ihon Uoga Uogan miselliveteen (ei Kvitten-linjan tuote) kostutetulla vanulapulla. Misellivesi puhdistaa ihon hellävaraisesti ja tehokkaasti jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi.
 • Suihkutan kasvoille Fog- kasvosuihkeen ja taputtelen kevyesti kämmenillä imeyttääkseni kosteuden. Toistan stepin tarvittaessa. Kasvosuihke on erittäin tehokas kosteuttaja. Mieheni on myös rakastunut tähän tuotteeseen.
 • Pyörittelen Dew- silmänympärysseerumia silmänympärysalueen iholle. Seerumi kosteuttaa, rauhoittaa, viilentää ja laskee turvotusta. Itse olen todella tykästynyt tämän käyttöliittymään (roll-on).
 • Levitän iholle Splash- kasvoemulsion. Kevyt koostumus, joka kosteuttaa tehokkaasti. Mikäli kaipaan enemmän ravitsevuutta lisään sekaan tipan kasvoöljyä.

Iltaisin:

 • Puhdistan ihon (meikistä) Uoga Uogan miselliveteen (ei Kvitten- linjan tuote) kostutetulla vanulapulla. Poistaa tehokkaasti jopa ripsivärin!
 • Suihkutan kasvoille Fog- kasvosuihkeen ja taputtelen kevyesti kämmenillä imeyttääkseni kosteuden. Toistan stepin tarvittaessa.
 • Pyörittelen Dew- silmänympärysseerumia silmänympärysalueen iholle.
 • Levitän Stillness- yövoiteen. Tämän ansiosta iho on aamulla mielettömän pehmeän tuntuinen. Mikäli kaipaan enemmän ravitsevuutta lisään sekaan tipan kasvoöljyä).

n. 1krt/vko

 • Puhdistus puhdistusmaidolla
  Vesi kuivattaa ihoani näin talviaikaan, minkä vuoksi vältän käyttämästä veden kanssa käytettäviä puhdistustuotteita. Siitä syystä puhdistusmaito ei kuulu päivittäiseen käyttööni. Tällöinkin käytän pesun jälkeen misellivettä pesun aiheuttamaa kuivuutta korjaamaan.
 • Kuorinta
  Kuorinta rauhoittaa ihon hilseilyä poistamalla kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta. Tällä hetkellä minulla ei ole omaa suosikkia kuorintaan. Etsinnässä on tehokas, mutta hellävarainen kuorinta, joka kirkastaa ihoa.
 • Kosteuttava naamio
  Stillness- yövoide toimii myös kosteuttavana naamiona. Levitän sitä paksulti iholle, annan vaikuttaa ja pyyhin ylimääräiset pois kasvopyyhkeellä. Naamio jättää ihon todella pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi.

Hankin lähitulevaisuudessa käyttööni myös Kvitten- sarjan Ice seerumin. Pyrin käyttämään tässä ohessa kuitenkin noita toisia tuotteita pois ennen kuin hankin lisää uusia tuotteita.

Haluisitko päästä kokeilemaan Kvitten-linjaa?

Kuulostaako siltä, että Uoga Uogan Kvitten- linjasta voi olla apua sinulle? Suosittelen aloittamaan testailun misellivedestä ja/tai Fog- kasvosuihkeesta. Nämä ovat hinnaltaan edullisia, riittoisia ja niistä saat hyvän kuvan tuotteiden toimivuudesta juuri sinun ihollesi.

Uoga Uoga tuotteita saat hankittua ainakin Greenlips Beautyn verkkokaupasta: Uoga Uoga

Ihanaa, että luit tähän asti! Toivottavasti löysit itsellesi vinkkejä postauksesta. <3

Rakkaudella,

Mona

2 vastausta

 1. Tuohan oli kuin kertomus minun ihostani.Juuri nyt talvella iho hilseilee kovasti ja vain toiselta puolen kasvoja.Minulla on ns. herkkä iho.Kuorin sitä silloin tällöin,ei apua hilseilyyn.Käytän meikinpohjustustuotetta,meikkiaine,ohutkin,rullautuu hilsekohtiin—ei näytä hyvältä,parempi olla ilman meikkiä.Käytän aamuisin kosteuttavaa seerumia ja iltaisin hyaluronihappoa sisältävää seerumia,jonka päälle yövoidetta.Kuorinnan jälkeen aina kasvomaskeja.Joskus olen ihan epätoivoinen.Sentään ripsiväri pysyy! Toivottavasti kesä tuo vähän parannusta!

  1. Hei Sirpa,

   Kiitos kommentistasi. 🙂 Saanko kysyä mitä meikinpuhdistustuotetta käytät? Itse suosin kasvojenpuhdistusta aamuin illoin hyvällä misellivedellä kostutetulla vanulapulla (kaikki eivät toimi yhtä hyvin, tällä hetkellä minulla käytössä Urtekramin, joka ollut ihan hyvä) ja muutoin puhdistan kasvot puhdistusmaidolla ehkä noin kerran viikossa. Vesi on omalle iholleni se pahin ja siksi käytän tälläistä ”vedetöntä puhdistusta” pääsääntöisesti.

   En tietenkään voi tietää toimiiko sinulle, mutta kannattaa ainakin kokeilla, mikäli turhauttaa. Urtekramin misellivesi taitaa maksaa reilusti alle kympin. Misellivedellä puhdistuksen jälkeen voit suihkutella kosteuttavaa kasvosuihketta, levittää hyaluronihapposeerumia jne.

   Ja mikäli kokeilet niin kerrothan miten meni! 🙂 Ihanaa pääsiäisen aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.