Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Uusi vuosi & tavoitteiden asettaminen

Vuosi vaihtuu ja on lupausten aika. Vai onko? Jos multa kysytään, niin kaikki ne iänikuiset ”uudenvuodenlupaukset” voi heittää romukoppaan. Sen sijaan tavoitteiden asettaminen on tärkeää! Mietipä hetki, onko parempi asettaa tavoitteeksi esim. kyetä kyykkäämään 80kg vai tehdä lupaus salilla käynnistä. Kumpi mahtaa inspiroida enemmän? Lupaus vai selkeä tavoite?

Tavoitteita varten on hyvä olla inspiroiva kalenteri, lehtiöitä, taulukoita jne.

Tavoitteiden asettaminen pätee aiheessa kuin aiheessa. Oli sitten kyseessä liikunnalliset, taloudelliset tai työelämään liittyvät tavoitteet. Uskon, että tavoitteiden asettaminen ja kirjaaminen auttaa hahmottamaan omia toiveita, sekä edesauttaa ja nopeuttaa unelmien saavuttamista. Lisäksi purkamalla isot tavoitteet pienemmiksi nk. osatavoitteiksi tuntuu ne helpommin saavutettavilta.

Tavoitteita voi toki tehdä koska vain (ja kannattaakin!), mutta mikä olisikaan maagisempi hetki kuin uudenvuoden kynnys. Todennäköisesti näitä tulee tarpeen päivittää pitkin vuotta, mutta on hyvä olla kirkkaana jokin ajatus, josta lähteä liikkeelle.

Tavoitteita voi kirjata eri tavoin. Somessa hyppäsi eteeni hauska idea jakaa talouteen liittyvät tavoitteet kvartaaleittain (mitenkä osuvaa:D).

Tavoitteiden asettaminen – 6 tavoitettani vuodelle 2021

Minulla on monenlaisia tavoitteita ensi vuodelle ja olen jakanut ne kuuteen kohtaan.

  1. Sijoitusstrategia kuntoon – tavoite sijoitetun rahan kasvulle ja askeleet sitä kohti. Sijoituskohteiden läpikäynti ja sijoituksien suuntaaminen enemmän omaan arvomaailmaan sopivaksi -> tämä on muuten haastava juttu!
  2. Kuukausitulot – tavoitteet kuukausittaisille ansioille ja askeleet sitä kohti.
  3. Kulubudjetin laatiminen – ei ne suuret tulot vaan pienet menot, heh. Budjetointi meidän osalta pitää kuitenkin tehdä hieman löyhäksi, koska olemme aika spontaaneja ja haluamme nauttia arjesta. Budjetoinnin ei tarvitse kurjistaa!
  4. Säästösuunnitelma – tavoite kuukausittaisille säästöille. Tämä kohta onkin helppo kulubudjetin jälkeen. Kulubudjetti auttaa hahmottamaan mitä jää viivan alle. Tärkeää on myös määrittää mitä varten säästää!
  5. Yleisesti toiveet tekemiselle! Mikä on kivaa, mikä ei? Miten voisi tehdä enemmän sitä kivaa ja vähemmän sitä ei-niin-kivaa?
  6. Urheilulliset tavoitteet – itselläni on ollut menneen vuoden teemoina mm. räjähtävä nopeus ja mailatekniikka (lacrosse), jonka pohjalta olen tehnyt yhdessä puolisoni (koska tietää tyyliin kaiken treenaamisesta) kanssa itselleni treenisuunnitelman. Tämä on todellakin tuottanut tulosta (SM-pronssi 2020)! Urheilulliset tavoitteet kaipaavat myös vuoden vaihduttua hieman päivitystä.

Tavoitteiden asettaminen – Jaa osatavoitteisiin

tavoitteiden asettaminen - kulubudjetti
kulubudjetti – luonnos

Itse ajattelen isompia tavoitteita kestävyysjuoksuna. Menneisyydessäni juoksu oli suuri intohimoni ja tapa tuulettaa ajatuksia. Lähtiessä en niinkään asettanut tavoitteita, mutta ajattelin, että juoksen vaikka ensin viisi kilometriä ja katson miltä se tuntuu.

Viisi kilometriä alkoi olla juuri se rajapyykki, kun lihakset alkavat lämpeämään ja juokseminen tuntua erinomaisen hyvältä. Viiden kilometrin kohdalla nostin tavoitteen kymmeneen ja kymmenessä viiteentoista ja niin edelleen. Yhtäkkiä olin juossut puolimaratonin ja sehän tuntui nannalta!

Näin yritän ajatella myös isompien tavoitteiden kohdalla. Kun on asettanut pienempiä osatavoitteita, ei alusta loppuun pääseminen tunnu niin pitkältä matkalta. Lisäksi osatavoitteen saavutettuani saan lisää intoa jatkaa, koska kehitys inspiroi jatkamaan. Ja yhtäkkiä olenkin maalissa!

Tavoitteiden asettaminen – Suunnitelmat toteen

Meillä on tavoitteena päästä ensi talvena Balille tai Juliuksen kaveria tapaamaan Thaimaahan. Meidänhän piti lähteä jo tänä vuonna, mutta toisin kävi ja suunnitelmat muuttui (lue postaukseni Sapattivapaa osa 1 – irtiotto), joka tietysti tekee sen, että meidän on myös ”pakko” asettaa tavoitteita ja tehdä aikatauluja mahdollista reissua silmälläpitäen.

Millaisia tavoitteita sinä luot ja miten? Onko sinulla mahtavia ja palkitsevia ideoita, jotka auttavat tavoitteiden saavuttamiseksi? Kerrothan minulle myös!

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.