Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Urheilijan terveystarkastus

Treenaan viikottain paljon ja useasti, jonka lisäksi olen pieniruokainen (ja kasvissyöjä). Tilanteessani on siis hyvät edellytykset sille, että kehoni vitamiini- ja hivenainevarastot ehtyvät nopeasti jos en huolehdi niiden riittävästä saannista. Näin kävi taas helmikuussa ihanan rakkauslomamme jälkeen. Oli aika varata ensimmäistä kertaa urheilijan terveystarkastus ja selvittää missä jamassa kehoni on. Anemian merkit oli selvät, mutta halusin tutkituttaa kehoni vointia tällä kertaa laajemmin.

Itse kärsin anemiassa mm. seuraavista oireista: väsymys, aivosumu, suorituskyvyn lasku, päänsärky, voimattomuus, pahoinvointi, ruokahaluttomuus, levottomat jalat, painajaiset ja kuolemanpelko.

Huom! Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka tunnistat *- merkistä.

urheilijan terveystarkastus - anemia tuli kylään
Instagram: ystäväni anemia saapui kylään

Urheilijan terveystarkastus – helppo ja vastaukset nopeasti

Olen aina ollut sitä mieltä, että on ihan turhaa mittauttaa arvoja, jos voi hyvin. Muutin mieleni, kun huomasin kuinka lyhyt matka on hyvinvoivasta, energisestä ja pirteästä voimattomaksi ja pahoinvoivaksi sänkypotilaaksi. Erityisesti jos pieniruokainen tai treenaa paljon (tai molempia niin kuin minun tilanteessani) on mielestäni hyvä pysyä kartalla siitä miten keho oikeasti voi ennen kuin on liian myöhäistä. Paraneminen pahasta anemiasta voi olla pitkä prosessi.

Puolisoni etsi ja lähetti minulle linkin Terveystalon labratestipaketteihin. Löysin kuitenkin googlettaessani itselleni sopivamman ja edukkaamman vaihtoehdon Puhdista. *Puhti on suomalainen yritys, jonka valikoimasta löytyy erilaisia valmiita testipaketteja. Itse valitsin itselleni *liikkujan alias urheilijan terveystarkastuksen hintaan 149€.

Kaikki hoitui nopeasti ja helposti. Ostin terveystarkastuksen Puhdin verkkokaupasta ja oston jälkeen sain ohjeet paastoon jne. valmistautumiseen sähköpostitse. Oston jälkeen varasin ajan verkkosivuilta näytteenottoon parin päivän päähän. Menin ajallani näytteenottoon (aamulla klo. 9.15) ja vastaukset olivat valmiita jo samana iltana. WOW, iloinen yllätys! Lisäksi tulokset on todella helposti maallikon tulkittavissa viitearvoineen ja infoineen.

Urheilijan terveystarkastus – Mitä tulokset kertoivat?

Tuloksistani paljastui ferritiinin ja D-vitamiinin erittäin alhaiset tasot. Aivan niin kuin epäilinkin. Lisäksi epäilin munuaisten toiminnassa olevan häikkää ja tulokset puhuivat mahdollisuuden puolesta. Toki nämä ovat viitteellisiä tuloksia eikä suoraan tarkoita, että minulla on munuaisten vajaatoimintaa tmv. Tämä kaipaa lisätutkimuksia jos lääkäri katsoo sen olevan tarpeellista. Tuloksien tultua kannattaakin varata aika lääkärille ja ottaa tulokset mukaan jos on oireita, jotka kaipaavat selvitystä.

Urheilijan terveystarkastus – jatkotoimenpiteet

Alhaiset D-vitamiini- ja ferritiinitasot eivät ikävä kyllä ole harvinaisia. Erityisesti D-vitamiinin saanti talvella Suomessa on vähäistä. Pillerien napsiminen unohtuu minulta helposti, siksi olen syönyt rautaa ja D-vitamiinia vähän miten sattuu (aina silloin, kun mieheni on muistuttanut tuomalla minulle kasan pillereitä). Nyt pyrin syömään 200mikrogrammaa D-vitamiinia ja rautaakin reilusti yli päivän saantisuosituksen.

Jos etsit hyvälaatuisia ravintolisiä mm. Fitnessfirstiltä löydät laajan valikoiman *D-vitamiinivalmisteita. Brändeistä yleisesti itse suosin mm. Wild Nutritionin, Nordiq Nutrionin ja Puhdistamon ravintolisiä. Itse syön tällä hetkellä Nordiq Nutritionin D-vitamiinia ja *Wild Nutritionin Iron Plus rautakapseleita. Brändeistä tärkeämpää on kuitenkin mielestäni katsoa, että vitamiinin/hivenaineen pitoisuus on tarpeeksi korkea.

Nyt jatkan tehotankkausta pillereiden ja mahdollisimman säännöllisen syömisen muodossa. Varmaan otan uuden ajan tuossa puolen vuoden päästä ja katson mikä on ollut vaikutus. Toki huomioitavaa on, että kesää kohden mentäessä D-vitamiinitasot luontaisestikin nousee auringon valon ansiosta. Ihanaa! Lisäksi varaan mahdollisesti ajan lääkärin vastaanotolle.

P.s. Jaathan omia kokemuksiasi ja tuloksiasi! Erityisesti jos olet käynyt lääkärillä tuloksiesi kanssa haluaisin kuulla miten meni.

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.