Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Uniikki rakkausloma – ”Pohjoisen Malediivit”

Pohjoisen Malediiveiksi (Nordic Maldives) kutsuttu Haasi Mirror Houses on todellakin juuri sitä mitä nimi kertoo. Vietimme siellä ystävänpäivä-viikonlopun, joka oli todellinen rakkausloma. Talvella paikka on toki hieman arktisempi kuin kesällä, mutta silti ihana kokemus. Nautimme viikonlopusta niin paljon, että suunnittelemme uutta käyntiä kesällä.

Ihanista kokemuksista ja elämyksistä on mukava jakaa, joten tässä hieman tarkemmin siitä mitä voit odottaa, jos varaat loman Lehmonkärjen peilitalossa eli Haasissa.

Lukuvinkki! Lue postauksesta Romanttinen viikonloppu Suomessa muita harkitsemiani vaihtoehtoja ja miksi päädyimme Lehmonkärkeen ja Haasiin.

rakkausloma ja ystävänpäiväleivokset
Ystävänpäivän rakkausleivokset.

Rakkausloma Haasissa – kymmenen kohtaa rakkausloman onnistumiseen

1. Yksityisyys

Peilitaloja eli Haaseja on ainoastaan kolme ja ne sijaitsevat järven päällä rannassa piilossa katseilta. Peilitalojen rakennuksessa on huomioitu yksityisyys (ainoastaan järven jäällä hiihtäjiä näkyi satunnaisesti valoisaan aikaan), emmekä nähneet muiden peilitalojen asukkaita viikonlopun aikana. Edes lomakohteen karttaan ei ole merkitty peilitaloja, ne sijaitsevat ”salaisessa paikassa” (näin meille asia esiteltiin).

Majoituimme kaksikerroksisessa Haasissa. Kaksikerroksisen Haasin alakerrassa on kesäkeittiö, joka oli kylmillään eli sitä ei päässyt näin talvella hyödyntämään. Mahtavaa oli kuitenkin se, että kaksikerroksisuuden vuoksi olimme korkeammalla kuin muissa Haaseissa.

Haasien seinät ovat heijastavaa lasia, jonka ansiosta sisällä voi nauttia päivisin maisemista, mutta ulkoa ei näe sisälle. Iltaisin hämärän laskeuduttua pitää olla tarkempi, tällöin peilipinta ei heijasta, vaan käyttäytyy kuin normaali lasi.

rakkausloma ja peilitalot
Rakkausloma Haasi peilitalossa – oikeanpuolinen kaksikerroksinen Haasi oli meidän käytössämme.

2. Maisema

Maisema on järvelle, joka tekee fiiliksestä todella tunnelmallisen, luonnon läheisen ja seesteisen. Tuntuu kuin olisi jossain maailman laidalla piilossa muulta maailmalta. On ihanaa herätä ja tuntea olevansa keskellä luontoa ja hengittää tuota henkeäsalpaavaa maisemaa.

P.s. Meille kerrottiin peilitalojen olevan rakennettu revontulien suuntaisesti. Eli hyvän tuurin sattuessa kohdalle voi nautiskella revontulien leiskunnasta.

rakkausloma peilitalossa
Haasin kaikki seinät on lasia, jonka ansiosta voit nauttia upeista maisemista sisälläkin.

3. A-luokan palvelu

Saavuttuamme vastaanottoon meidät otettiin heti vastaan iloisesti ja tunsimme itsemme oikeasti odotetuiksi ja tervetulleiksi vieraiksi. Paikan ”isäntä” esitteli meille alueen ja ohjasi meidät majapaikkaamme. Hän esitteli peilitalomme, laittoi saunamme päälle ja kyseli toiveitamme päivällisen ajankohtaan liittyen. Kaikki pelasi palvelun suhteen moitteettomasti.

4. Oma poreallas 

Tämä oli kyllä niin ihana! Oma poreallas katseilta piilossa ja käytettävissä 24/7. Päiväsaikaan ohitse viiletti muutama hiihtäjä hieman kauempana järven jäällä, mutta se ei haitannut. Pääosin vietimme muutenkin aikaa poreammeessa jo hieman pimeämpään aikaan.

rakkausloma ja poreallas
Rakkausloman nautiskeluja omassa porealtaassa illan pimetessä.

5. Sauna 

Saunan jaoimme toisen Haasin asukkaiden kanssa. Hintaan sisältyi saunan käyttöä 1,5h/pvä, mutta saimme käyttää saunaa perjantai illalla useamman tunnin tullessamme, aamulla ja taas illalla monta tuntia.

6. Ruoka

Ruokaa ei voi tarpeeksi ylistää! Aamiaisbrunssi ja päivällinen olivat todella tasokkaita, monipuolisia ja herkullisia. Aamiaisbrunssi kuului yöpymisen hintaan ja sen lisäksi varasin meille päivälliset, jotta meidän ei tarvitse itse tehdä syötävää, vaan voimme keskittyä nauttimiseen. Kaikessa oli otettu huomioon ruokavaliomme ja toiveemme. Ruokien raaka-aineissa oli suosittu luomua ja lähituotettua.

Perjantaina saimme taivaallisen kuohkeita blinejä lukuisien lisukkeiden kera. Aamiaiseksi nautimme lettuja vadelmien ja banaanin kera, kaurapuuroa tyrnihillolla, lähituotettuja luomumehuja, tuoreita leipiä, riisipiirakoita, kahvia jne. Lauantain päivällinen näkyykin kuvassa. Kaikkea maan ja taivaan välillä. Ruoka oli aina kauniisti ja herkullisesti esillä, joka on todella tärkeää.

Rakkausloma ja päivällinen
Lauantain päivällinen Haasiimme tuotuna.

7. Spa Vellamo

Meiltä tiedusteltiin ennakkoon josko haluamme varata lomamme ajalle hoitoja Spa Vellamosta. Julius varasi hieronnan ja itse nautin Raindrop-hoidosta. Hoitoni oli kuin eteeristen öljyjen ilotulitus tai sinfonia, jossa soi monta eri instrumenttia. Nautimme molemmat hoidoista, ne olivat rentouttavia ja erityisen ihana lisä viikonloppuun.

8. Harrasteet

Talviaikaan voi hakea lainaksi ”päätalolta” lumikenkiä ja suksia. Suunnittelimme lumikenkien nappaamista ja lähtemistä luontoon pidemmäksi aikaa. Lauantai-aamu kuitenkin venyi syödessämme runsasta aamiaista pitkän kaavan kautta ja nautiskellessamme Spa Vellamossa. Lumikenkävaelluksen sijaan päädyimme tekemään pienen kävelyn järven jäällä. 

Kahden matalamman Haasin väliin oli tehty avanto, mutta sitä emme kumpikaan rohkaistuneet kokeilemaan.

9. Netflix

Tämä ei todellakaan kuulunut viikonlopun vaatimuksiini (eikä olisi tullut edes mieleeni), mutta oli itseasiassa ihana kömpiä peiton alle yhdessä myöhään illalla, kun oli jo ihan loppu ja katsoa hyvä komedia ennen nukahtamista.

10. Kaikki herkut

Haasista löytyy kaikki herkut.

Nespressokone – koska vain tuore kahvi helposti (tämä on minulle erittäin iso plussa!).

Tyynyvalikoima – luit oikein! Lukuisien sängystä löytyvien tyynyjen lisäksi vuoteessa on salainen vuodevaatelaatikko, joka sisältää tyynyvalikoiman. Niskakivuista kärsineenä tämä oli todella luksusta. Muotoutuva tyyny. Ihan parasta. Slept like a baby.

Kosmetiikka – Jos et ole tarkka käyttämästäsi kosmetiikasta, niin sinun ei tarvitse kantaa niitä mukanasi. Haasista löytyy vaikka ja mitä. Kosmetiikan suhteen paikassa on selkeästi suosittu mahdollisimman ekologisia tuotteita. Minulla oli omat kosmetiikkatuotteet mukana, koska olen tarkka siitä mitä käytän.

Lisäksi luksussuklaata, hedelmä- ja marjakulho sekä tervetuliaisena kuohuviinipullo. Minibaari myös käytettävissä.

Lehmonkärjessä tähdätään selkeästi siihen, että rakkauslomalla voimme keskittyä vain toisiimme ja he hoitavat puitteet. Ei tarvitse miettiä ruokakaupassa käyntiä, ruuanvalmistusta, kahvinkeittoa, saunaan pääsee ja poreammeesta ei tarvitse kuin avata kansi ja se on valmis käyttöön. Nautimme todella paikasta ja toisistamme.

Ainut miinus reissussa, jos nyt niin voi sanoa oli kylmyys. Vihaan kylmää ja talvea, mutta nyt kun koko talvi on pakko viettää Suomessa niin vietän edes pienen osan siitä mieluusti Haasissa. Haasissa itsessään on lattialämmitys ja muutoinkin lämmin. Ihanaa!

Toivottavasti sait postauksesta inspiraatiota seuraavaan rakkauslomaasi. <3

Rakkaudella,

Mona

2 vastausta

  1. Kiitokset tästä kirjoituksesta. Olin jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä Suomesta jotakin poikkeuksellisen upeaa ja yllätyksellistä majoitusta, johon sisältyisi myös sopivissa määrin luksusta, mutta en ollut googlettamalla törmännyt tähän helmeen. Ja tämähän on juuri sitä, mitä mitä olin etsinyt, vaikken ollut osannut kuvitella tällaista paikkaa olevan olemassakaan! Vaikuttaa kerrassaan upealta, jopa siinä määrin, että mikäli olisin vain katsonut yrityksen kotisivuja, olisin epäillyt kuvien olevan todella reilusti muokattuja, mutta tämän kirjoituksesi ansiosta vakuutuin siitä, että luksusta on todellakin odotettavissa, ja nyt on majoitus varattuna muutaman kuukauden päähän. En malta odottaa, että pääsen yllättämään mieheni ja voimme näin juhlistaa hänen nelikymppisiään mahtavissa puitteissa. 😍

    1. Kiitos paljon kommentistasi ja palautteestasi. <3 Ihana kuulla, että postauksesta oli apua. Ja miten ihana yllätys miehellesi! Teille tulee varmasti oikein ihana reissu. Tule ihmeessä sitten kertomaan mitä piditte. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.