Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Sapattivapaa osa 2 – Tavoitteena unelmaelämä

Tätä kirjoittaessani ”sapattivapaani” on kestänyt 5kk. Sapattivapaa lainausmerkeissä, koska se on terminä ehkä hieman huono kuvailemaan nykytilannetta. Lähdin sapattivapaalle tavoitteena oma unelmaelämä, mutta mitä onkaan tapahtunut tämän viiden kuukauden aikana? Jos et ole vielä lukenut mistä kaikki lähti, klikkaa lukemaan ensin Sapattivapaa osa 1 – Irtiotto.

Huom! Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka tunnistat *- merkistä.

Miten luoda unelmaelämä – nollaamisesta rutiineja rakentamaan

Sapattivapaan alussa keskiössäni oli rentoutuminen ja ajatusten nollaaminen. Mitä olen sen jälkeen, kun työni ei enää määritä minua? Tuleeko pakokauhu, kun on pudonnut ”tyhjän päälle”? Työelämässä olen usein huomannut, että kaikkein tärkeintä on henkinen pääoma, inspiraatio ja jatkuva uteliaisuus oppia uutta. Sillä pääsee jo pitkälle. Välillä on tullut epäuskon hetkiä, kun pitkäaikainen päivätyö on poissa, mutta se on ihan ok.

Unelmaelämä - muistiinpanovälineet

Sapattivapaani aloitin käymällä kirjakaupassa. Ostin kyniä ja lehtiöitä, joihin saan tyhjennettyä ideoita ja suunnitelmia. Kalenterin sain läksiäislahjaksi kollegoiltani Greenlips Beautyssa. Kalenteri on minulle tärkeä väline, jota käytän päivieni ja viikkojeni aikatauluttamiseen. Kalenteriin merkkaan lisäksi tehtäviä ja deadlineja.

On mielettömän palkitsevaa vetää yli kalenterista tehtyjä tehtäviä, koska silloin huomaa konkreettisesti menneensä eteenpäin. Ensimmäisen viikon aloitin kuitenkin rennosti ja päästin odotuksista irti. Katsoin webinaareja eri aiheista ja luin kirjoja. Lisäksi kirjoitin itselleni ylös seuraavia asioita:

Mistä nautin? Missä olen hyvä?  Voinko yhdistää nämä asiat ja tehdä niitä työkseni? Lisäksi tein itselleni aikataulun 7h “työpäiviksi”. Aikataulutin päivästä aikaa treenaamiselle, itseni kehittämiselle, kirjoittamiselle, ideoinnille ja pakolliselle byrokratialle. Rutiinit ja tavoitteet ovat minulle tärkeitä, ilman niitä päivät menevät ohitse hujauksessa ja tajuan tunteja myöhemmin, etten ole saanut mitään järkevää aikaiseksi.

Heitä toiveet universumille!

Oltuani sapattivapaalla kuukauden minulle tarjottiin työtä opettajana. Päätin suhtautua tarjoukseen avoimin mielin, vaikka olin jo päättänyt tehdä omaa juttuani. Työ vaikutti omalta ja mielenkiintoiselta, jonka lisäksi työn osa-aikainen luonne sopi minulle erinomaisesti. Tammikuun lopussa päädyin opettamaan parturi-kampaajaopiskelijoita ammattikouluun.

Työ on itsenäistä, voin luoda sisältöä vapaasti kurssin tavoitteiden ympärille ja lisäksi kauneusalan osaaminen on minulla laajasti hallussa ja se inspiroi. Työ antaa haastetta, opettaa ja kollegat ovat upeita tyyppejä. Sidenote: huomaan olevani muuten aika onnekas, koska lähes kaikki kollegat työelämäni varrella ovat olleet mahtavia!

Tässä sitä nyt ollaan. Heitin toiveita universumille ja se on vastannut. Olen saanut uusia mielettömiä mahdollisuuksia haastaa itseäni ja oppia uutta. Aikatauluissani on riittävästi joustavuutta ja elämä on ihanaa! Unelmista voi tehdä totta, joskus se vain vaatii uskallusta ja hyppyä tuntemattomaan. Opettajana toimiminen ei käynyt mielessäni villeimmissä unissanikaan, mutta ymmärsin sen hyvin nopeasti olevan minun palapeliini täydellisesti sopiva palanen.

”Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”

Albert Einstein

Miltä unelmaelämä näyttää?

Puhun paljon unelmaelämästä ja sen rakentamisesta. Unelmaelämä voidaan käsittää monin eri tavoin ja se voi merkitä eri ihmisille eri asioita. Minulle unelmaelämä merkitsee taloudellisesti stressitöntä elämää ja joustavia aikatauluja, jotka mahdollistavat tietynlaisen spontaaniuden ja vapauden.

Haluan reilusti vapaa-aikaa treenata, tavata ystäviä, nauttia aurinkoisista kesäpäivistä, käydä mökillä perheen kanssa, matkustella, lukea ja luoda kauneutta elämääni. Aika on tärkeintä mitä meillä on ja haluan käyttää sen asioihin, joista nautin. Lisäksi rakastan arjen monipuolisuutta, vaihtelevuutta ja yllätyksiä. Olemalla avoimin mielin ei koskaan tiedä mitä nurkan takaata löytyy.

Unelmaelämä ja kesäpäivät
Unelmaelämä ja kesäpäivät / Kuva Manuel Sein Photography

Viikkoni näyttävät nykyään paljolti siltä mitä olen toivonut. Saan nauttia pitkistä aamuista hyvän kahvin kanssa, kirjoittaa, lukea, valmistaa suklaapraliineita (täältä ohje myös sinulle: raakasuklaapraliinit) ja jakaa tarinoita, sekä kauneusalan osaamistani. Viikkoni sisällöt vaihtelevat paljon viikosta riippuen (joka sopii minulle erinomaisesti) ja aikatauluni ovat pääsääntöisesti joustavia. Arkeni ja ajankäyttöni näyttää jokseenkin tältä:

10-15h opetustyö + suunnittelu

10h Lacrosse / muu treenaaminen

0-15h remppaduunit mieheni kanssa / yrityksen somea ja byrokratiaa

10-15h sijoittaminen (lue postaus: näin aloitat sijoittamisen), talous, henkinen pääoma (talous- ja pörssiuutiset, lukeminen, opiskelu, taloutemme budjetointi)

10h omat verkkosivut, blogi, Instagram

Lisäksi saan satunnaisesti nauttia mahtavien asiakkaiden vierailuista kotonani. Nautimme yhdessä hyvää kahvia hiustenleikkuun lomassa (ja silloin tällöin Minnie&Chico suklaapraliineita) ja käymme antoisia keskusteluita. This is what life is about. <3

Inspiroivia lukuvinkkejä oman unelmaelämän rakentajalle

Sapattivapaan alussa latasin *Nextoryn appin puhelimelle ja nautin useiden inspiroivien kirjojen annista. Lisäksi etsin mielenkiintoisia webinaareja itseni kehittämiseen. Alla muutamia poimintoja:

Kirjat:

Unelmahommissa, unelmaduunarin tilipäivä – Satu Rämö & Hanne Valtari

Sijoittajaksi 7:ssä päivässä – Merja Mähkä

Sijoittaminen pörssiosakkeisiin – Seppo Saario

Kaikki Rahasta – Julia Thuren

Raha peli haltuun – Tony Robbins (tämän sain lahjaksi ihan fyysisenä teoksena)cv b

Hanken School of Economics, Principles of Wealth Management  – Erityisen mielenkiintoinen ja kattava kurssi sijoittamiseen ja talouteen liittyen.

Mindvalley – Monia inspiroivia ja kehittäviä webinaareja (mm. Jim Kwik – Superbrain)

Oikein ihanaa ja inspiroivaa kevättä,

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.