Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

Miten päästä yli pelosta ja toteuttaa unelmia?

Pelot asuvat syvällä sisimmässämme ja välillä emme edes tiedä mistä ne kumpuavat. Miten päästä yli pelosta, joka estää meitä nauttimasta arkisista asioista tai toteuttamasta unelmiamme? Postauksesta löydät 7 helppoa tapaa, joilla itse lievitän omia pelkojani.

Pelot ovat osaltaan tarpeellisia ja niiden tarkoitus on mm. suojella meitä tai toimia eteenpäin vievänä voimana. Pelko voi toimia bensiininä, mutta toisaalta myös lamauttaa. Pelko voi vangita sinut ja estää näkemästä tai käyttämästä kaikkea potentiaaliasi.

Peloista irtipäästäminen voi olla parhaimmillaan niin voimauttavaa, että sen tuntee koko kropassa. Se tuntuu vapauttavalta ja keveytenä hengityksessä. Silloin uskaltaa tehdä asioita, kuten hypätä tuntemattomaan: Sapattivapaa osa 1.

Don’t let your fears stop you from living

unknown

1. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua?

Mona Lundahn Miten Paasta Yli Pelosta Ja Toteuttaa Unelmia

Tämä on loistava ajatusleikki! Pelon ollessa esteenä, kysy itseltäsi mikä on pahinta mitä voi tapahtua. Löydettyäsi vastauksen kysy kysymys uudestaan. Ajatusleikki menee omalla kohdallani jotakuinkin näin:

1. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Vastaus riippuu aiheesta, mutta omalla kohdallani se on usein epäonnistuminen tai mitä minusta ajatellaan.

2. Mikä on pahinta mitä tapahtuu jos epäonnistun tai joku ajattelee minusta ikävästi? Jään yksin, eikä ketään välitä.

3. Mikä on pahinta jos jään yksin eikä ketään välitä? En pärjää.

4. Mikä on pahinta jos en pärjää? Kuolen

Eikö kuulostakin hassulta, että esimerkiksi uuden harrastuksen aloittaminen voi viivästyä tai estyä sen takia, että pelkää kuolevansa? Tämä kuulostaa jäänteeltä alkukantaisesta selviytymismekanismista.

2. Jos kuolisin tänään, minkä tekemättä jättämistä katuisin?

Laita silmät kiinni ja kysy tämä kysymys itseltäsi. Tunnustele vastausta. Miltä se tuntuu, että olet jättänyt tämän asian tekemättä? Miltä se tuntuu ettei aikaa voi kääntää takaisin? Itse pääsen tämän harjoituksen kanssa usein todella syvälle ja se tuntemus ettei aikaa voi kääntää takaisin tuntuu koko kropassa todella ahdistavalta. Minun pitää toimia nyt.

3. Puhu itsellesi kuin parhaalle ystävällesi

Moni meistä puhuu itselleen ajoittain hyvinkin kriittisesti ja negatiivisesti. Oletko sinä tietoinen miten puhut itsellesi? Tiedäthän miten terapeuttista voi olla keskusteluhetki hyvän ystävän kanssa? Kiinnitä huomiota siihen miten puhut itsellesi ja ota tietoisesti hetkiä kehuaksesi itseäsi.

4. Älä anna kenellekään muulle valtaa omasta elämästäsi

Onko joku joskus sanonut sinulle jotakin, joka on antanut syytä epäillä itseäsi tai kykyjäsi? Antaessasi toisten sanomisten tai tekemisten pelotella itseäsi ja luoda epäilyjä annat ohjat omasta elämästäsi itsesi ulkopuolelle. Pidä kiinni oman elämäsi ohjaimista.

5. Asiat menee niin kun ne menee

Oli isälläni tapana sanoa. Ollessani huolissani jostakin asiasta ajattelen aina edesmennyttä isääni ja hänen sanontaansa ”asiat menee niinkun ne menee”. Turha murehtia tai pelätä jos ei voi vaikuttaa asiaan.

6. Mokia ei tarvitse pelätä

Kaikki mokaavat joskus. Jos et ole ikinä mokannut, et ole koskaan todella elänyt tai kokeillut mitään uutta. Mukavuusalueelta poistuminen on aina jännää ja pelottavaa, mutta siellä pysyminen on mielestäni vielä pelottavampaa. Sanotaan myös, että mokaaaminen on tehokkain tapa oppia.

A comfort zone is a nice place, but nothing ever grows there.

unknown

7. Rehellisyys & aitous

Älä esitä mitään muuta kuin olet. Silloin kun olet rehellisesti oma itsesi ei ole mitään pelättävää. Pelko liittyy yleensä siihen, että yrittää olla jotain muuta kuin on.

Miten päästä yli pelosta – ethän anna pelkojen seistä unelmiesi tiellä?

Oletko huomannut pelkojen estävän sinua toimimasta? Laita silmät kiinni ja fiilistele miltä se tuntuu jos tekisit kaiken sen mistä unelmoit? Voisin kuvitella, että varmaankin aika hyvältä.

Haluaisitko tehdä minulle palveluksen? Älä anna enää ikinä pelkojen seistä unelmiesi tiellä tai estää sinua elämästä elämääsi ja käyttämästä täyttä potentiaaliasi. Maailma tarvitsee sitä.

Lue miten minä hyppäsin tuntemattomaan ja inspiroidu: Sapattivapaa osa 1 – irtiotto.

Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Voit itse valita teetkö siitä merkityksellisen.

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.