Suklaata, rakkautta & nautintoja

"How about some jazz, chocolate & love making"

Minnie And Chico Suklaakonvehdit Workshop Lover

3 tärkeää taitoa vuodelle 2022

Vuodenvaihteeseen ladataan usein paljon odotuksia. Abrsurdia sinänsä, koska mikään ei olennaisesti muutu siitä kun kello lyö kaksitoista ja vuosi vaihtuu. Vuoden vaihtuminen on kuitenkin symbolisesti merkittävä. Uusi vuosi on monelle uusi alku, joka luo uskoa ja toivoa siihen, että paremmat ajat ovat edessä. Sitä meistä monet tarvitsevat.

Meillä vuosi vaihtui saunaillan sijaan pedissä koronan kanssa. Tämä muistutti taas siitä miten asiat ei mene aina niin kuin suunniteltu. Etenkään tähän maailman aikaan. Tämä kirvoitti ajatuksen alla olevaan postaukseen. 3 tärkeää taitoa selviytymiseen vuodelle 2022. Mitä paremmin sisäistät tämän, sitä paremmin uskon, että kestät vuoden 2022 aallokoissa.

1. Tavoitteiden luominen

Tavoitteiden Asettaminen Uusi Vuosi Kalenteri Mona Lundahn

Luo tavoitteita elämän eri osa-alueille. Itselläni ne ovat talous&sijoittaminen, urheilu&hyvinvointi, työelämä&personal development. Tavoitteet ovat parhaimmillaan eteenpäinvievä voima, joka saa sinut pomppaamaan ylös sängystä aamuisin.

Luo vain tavoitteita, jotka ovat realistisia ja joiden toteutumista voit mitata. Priorisoi tavoitteesi, luo suunnitelma tavoitteiden täyttymiseksi ja seuraa niiden toteutumista. Sovi itsesi kanssa mitä saat palkinnoksi, kun saavutat tavoitteesi.

Visualisoi sitä fiilistä tai miltä se näyttää, kun saavutat tavoitteesi. Voit myös tehdä unelmakartan itsellesi! Unelmakarttojen tekeminen on hauskaa ja suosittua puuhaa. Muista kuitenkin ettei unelmakartta ja tavoitteet ole sama asia!

Lue myös vuoden takainen postaukseni tavoitteiden asettamisesta: uusi vuosi & tavoitteiden asettaminen.

2. Selviytymisen taito

Mona Lundahn Blogi
Instagram: Rakas päiväkirja – postaus

Maailmassa, jossa kaikki muuttuu jatkuvasti ja itsestäänselvät asiatkin voivat olla huomenna kiellettyjä on yksi taito ylitse muiden: kyky mukautua ja ottaa kompassiin uusi suuntima. Mitä nopeammin omaksut tämän taidon, sitä helpommalla pääset.

En ole millään tavalla yli-ihminen ja omaan (tietysti) inhimillisiä tunteita. Tuntuu välillä raivostuttavalta ja turhauttavalta tehdä mitään suunnitelmia, koska ”ulkoiset tekijät” voivat nollata ne hetkessä. Tässä hetkessä tärkeää on olla jatkuvasti valmiina luovimaan myrskyssä ja ottaa tarvittaessa uusi suunta. Älä odota liikoja, koska odotukset aiheuttavat monesti pettymyksiä. Suunnittele ja ylläty positiivisesti.

Minulla pitkään suunnittelemani suklaakurssit päätyivät nyt rajoitusten kynsiin. Tietysti sitä harmittelee aikansa käytettyään rahaa ja aikaa kiinni johonkin, joka kielletään. Hetkellisen lamaantumisen jälkeen on tärkeää miettiä mitä voin tehdä?

P.s. Tiedustele pienimuotoisia suklaakursseja esim. ystäviesi kanssa! Lue lisää kursseista: suklaakurssit.

3. Anna anteeksi, hyväksy & pyri löytämään positiivista kaaoksesta

Välillä jotkin rajoitukset, poliitikkojen sanomiset tai median kirjoitukset menee tunteisiin niin paljon, että ajattelen räjähtäväni. On järkyttävää seurata epäloogisuuksia, eriarvoistavia toimenpiteitä ja ihmisten jakautumista kahtia voimattomana tekemään mitään. Järkyttää lukea ihmisten kirjoituksia ja miten joistain on koronan myötä kuoriutunut todellisia kiusaajia.

On tärkeää antaa tilaa turhautumisen, raivon ja vihan tunteille ja hyväksyä ne. Tunteita ei pidä hävetä. On ihan ok kyseenalaistaa rajoituksia ja on ihan ok turhautua tähän kaikkeen. Moni ei välttämättä ymmärrä miten esimerkiksi jokin harrastus voi olla toiselle todellinen henkireikä, jonka vuoksi harrastukseen kohdistuvat rajoitukset ovat isoja juttuja.

Harvemmin voit muuttaa muita, mutta omaa suhtautumistasi voit. Anna lupa omille ajatuksillesi ja tunteillesi. Sinun tunteesi ja ajatuksesi ovat tärkeitä. Pyri löytämään joitakin ilon aiheita kaaoksesta ja jakamaan niitä. Me tarvitsemme positiivisuutta nyt enemmän kuin koskaan.

Terveiseni sinulle!

Urheilijan Terveystarkastus Anemia Tuli Kylään

Vuodelle 2022 toivon sinulle voimaa ja rohkeutta olla oma itsesi ja tehdä suunnitelmia tulevaisuuteen tänäkin vuonna. Toivon sinulle kaikesta sydämestäni uskoa parempaan huomiseen ja mikä tärkeintä: toivon ympärillesi ihmisiä, jotka rakastavat ja hyväksyvät sinut mielipiteistäsi tai rokotusstatuksestasi huolimatta.

Onneksi pimeys väistyy vääjäämättä ja saamme taas pian nauttia valosta ja auringosta. Kevättä kohti helpottaa! Toivotaan yhdessä vuodesta 2022 ymmärryksen, hyväksynnän ja armon vuotta. Toivotaan, että vuoteen mahtuu paljon hyviäkin hetkiä, eikä pelkästään selviytymistaisteluita.

Mikäli etsit iloa ja ihania aktiviteetteja vuoteesi kurkkaa: Minnie&Chico suklaakurssit.

Rakkaudella,

Mona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suklaajumalatar Minnie

Minnie And Chico Suklaajumalatar

Tarinankertoja & Chocolatier. 

Intohimosta elämyksiin, aitoihin nautintoihin, rakkauteen, kehon & mielen hyvinvointiin ja suklaaseen.